top of page

Fransız Anadolu Araştırmaları Kütüphanesi

  • Writer: Selin Ustaoglu
    Selin Ustaoglu
  • Mar 25, 2018
  • 1 min read

Okulumuz sayesinde çok özel bir kütüphaneye girdik. Bu kütüphane gelişigüzel konulardaki kitaplardan değil, Anadolu hakkındaki kitaplardan oluşuyor. Normal bir kütüphaneye göre küçük olsa bile aslında bir konu altında toplanmış kütüphane için oldukça geniş bir kitap arşivi var. İçinde yaklaşık otuz bin kitap bulunduran bu kütüphaneye herkes girebilse de okuyucu profili üniversite öğrencileri, master ve doktora yapan araştırmacılardan oluşuyor.

Bu kütüphaneye gelenler ders çalışmak ya da kitap okumak için değil, araştırma yapmak ve bilgi toplamak için geliyorlar. Yararlanabilecekleri kaynaklar ise çok çeşitli. Geniş bir seyahatname arşivi bulunuyor. Eski Türkçe Etimoloji Sözlükleri, Anadolu'daki gündelik hayatı anlatan kitaplar, Osmanlı'dan günümüz Türkiye'sine harita koleksiyonu ve daha bir çok tür bulunuyor.

Kitaplar konuya göre düzenleniyor ve üç sistemle kütüphanede toplanıyor: satın alma, takas ve bağış yöntemleriyle.

Bence bu kütüphanenin en güzel yönlerinden biri ne kadar küçük olsa da içine binlerce bilginin sığması ve bir konu hakkında insanın elde etmek istediği her bilginin bir çatı altında toplanması. Koridorların içinden geçerken kafanızı kaldırdığınızda tavana kadar görebileceğiniz tek şey raflar dolusu kitap ve elinize rastgele herhangi kitabı alırsanız alın size kendi kültürünüz hakkında çok değerli bilgiler kazandıracak kitaplar bulunuyor. Eğer geçmişiniz hakkında biraz olsun bilgi toplamak isterseniz gidilecek yegane adres bu kütüphane olmalı...

 
 
 

Comentários


bottom of page