Her Aya Bir Kitap: 2018 ilk çeyrek
- Selin Ustaoglu
- Mar 27, 2018
- 2 min read

1.Başlangıç-Dan Brown
Robert Langdon serisinin son çıkan kitabı olan Başlangıç, Harvard Üniversitesi'nde dini ikonoloji ve semboloji profesörlüğü yapan Langdon'un eski bir öğrencisinin "İnsanlık nereden geliyor ve nereye gidiyor?" sorusuna cevap olarak bulduğu buluşla şu ana kadarki tüm din yargılarının alt üst olmasını anlatan ve bu buluşun açıklanma sürecini anlatan, muhteşem bir kurguya sahip bir kitap. 2017'nin sonlarına doğru çıkan bu kitap kesinlikle herkesin okunacaklar listesinde bulunmalı. Kitabın en güzel özelliği ise bahsedilen yerlerin ve eserlerin gerçek olması. Kitabı okurken Dan Brown'un zaten detaylı bir şekilde betimlediği sanat eserlerinin adını internete yazınca gerçek fotoğraflarını görebilmek okuduğumu gözümde canlandırmamı kolaylaştıran bir etken oldu.

2-Gılgameş-Muazzez İlmiye Çığ
Okulumda Türkçe dersi için okuduğum bu kitap beni o kadar içine çekti ki kitabı yaklaşık iki buçuk saatte bitirdim. Bu kitap Mezopotamya bölgesindeki en büyük yönetici olan Uruk Kralı Gılgameş'in hayatını anlatıyor. Gılgameş asla yaptıklarıyla yetinmeyen, her zaman devleti ve kendi adı için daha fazlasını isteyen ve amaçları doğrultusunda elinden gelen her şeyi yapan bir kral. Muazzez İlmiye Çığ da çivi yazısıyla yazılmış bu tabletleri çözerek Gılgameş'in destansı hayatını bize gayet sade ve anlaşılır bir dille anlatıyor. Olaylar peşi sıra devam ettiği için okuyucuyu ne sıkıyor ne de kafasını karıştırıyor. Aynı zamanda eski insanları ve kültürü tanımak için çok anlaşılır ve güvenilir bir kaynak olduğu için de herkesin okunacaklar listesinde bulunması gereken bir kitap.

3.Franz Kafka-Babaya Mektup
Aslında bir kitap olarak yazılmayan, sadece Franz Kafka ve babasının arasında kalması gereken bu mektup aslında hiç postalanmamış. Kafka bu mektubu Julie Wohryzek adında bir kızla nişanlandığı sırada babasının bu nişana karşı çıkmasına cevap olarak yazdı. Bu eser hem Kafka'nın babasına çocukluğundan beri olan korkusunu detaylı bir biçimde anlatırken hem de Kafka'nın hayat hikayesindeki boşlukları doldurur. Franz Kafka'ya olan merakım geçen sene Prag'a yaptığım seyahatle başladı ve onun hayatını müzeler aracılığıyla öğrendikten sonra eserlerini okumaya başladım ve Kafka tipi (Kafkaesk) romanların hayranı oldum. Bence bu eser, Kafka'nın diğer tüm eserlerini okumadan önce okunmalıdır ki yazarın kitaplarına kendinden aktardığı duyguları görebilmek kolaylaşsın.

Comments